måndag 27 februari 2012

Frallor


Ingredienser för 20 st frallor
50 gram jäst
6 dl mjölk
125 gram rumsvarmt smör
16-17 dl manitoba cream
2 msk socker
1½ tsk salt
1 tsk bakpulver

Gör på följande sätt
Smula ner jästen i en degbunke, använd med fördel en köksmaskin som kan knåda degen länge för det behövs med detta mjöl.
Värm mjölken till 37 grader, fingervarmt.
Rör ner mjölken och lös jästen.
Tillsätt det rumsvarma smöret och lite av mjölet.
Tillsätt även salt, socker och bakpulver.
Arbeta degen i maskin eller för hand minst 10-15 minuter.
Häll på mer mjöl efterhand men bara så mycket att degen släpper lite från kanterna.
Täck bunken med bakduk och låt jäsa i 30-40 minuter.
Ta upp på mjölat bakbord, arbeta in mer mjöl så du får en smidigt men ändå inte för hård deg, utan den ska vara ganska lös.
Dela degen i två bitar å fortsätt tills du har 20 små.
Forma till frallor.
Låt frallorna jäsa på plåt täckt med bakplåtspapper ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön precis före gräddning.
Grädda i 200 grader ca 12-15 min, tills frallorna fått fin färg.
Låt svalna utan bakduk för en lite knaprigare yta.


Inga kommentarer: